Nieuwe pontons

Nieuwe investeringen bij de Koninklijke Yachtclub Driegoten - Hamme vzw:

NIEUWE PONTONS

De Koninklijke Yachtclub Driegoten - Hamme heeft besloten al zijn pontons aan renovatie en vernieuwing te onderwerpen. Hiermee is een investering gemoeid van meer dan 30.000€.

Zo werd recent besloten om ter vervanging van een oude roeste dekschuit, waarvan de reparatiekosten zeer hoog lagen, 2 nieuwe pontons te laten bouwen met een lengte van in totaal 24 meter.

De bouwheer van deze pontons is het Hamse metaal constructiebedrijf Dimitri De Clerq, gesitueerd in het industriepark Zwaarveld.  Dit bedrijf was met de bouw van deze pontons wel aan zijn proefstuk toe, maar het resultaat is uitstekend. Aan de hand van bijgevoegde foto's kunt u zien dat er puik werk is afgeleverd.

Het leggen van bankirai houten latten, was dan weer de specialiteit van ons bestuurslid en parketlegger, Johan de Corte, die de coördinatie op zich heeft genomen van niet alleen de afwerking en het schilderen van de nieuwe pontons, maar ook het onderhoud van de oudere pontons op Driegoten.

Wat het onderhoud van de pontons op Driegoten betreft, is voorzien dat de volgende jaren, elk stuk met een lengte van 12 meter, één voor één zal worden losgekoppeld van de andere pontons, waarbij de lasnaden zullen worden nagezien, een beschermende verflaag zal worden aangebracht en indien nodig, nieuwe, bankirai houten planken zullen worden aangebracht.

Ook de verdeelpunten van water en elektriciteit zullen worden gerenoveerd.

Door het feit dat deze werken buiten het vaarseizoen, dus tijdens de winter, dienen te worden uitgevoerd, zal de volledige afwerking gespreid worden over enkel jaren.

Het bestuur van de club dankt ieder lid dat actief heeft deelgenomen, en nog verder zal deelnemen, aan deze werkzaamheden.

De opkomst, de samenhorigheid en de sfeer van deze werkende leden was optimaal. Een prestatie waarvoor men ver dient terug te gaan in de geschiedenis van de club.
Met deze werken verzekeren wij de toekomst van onze club voor een volgende generatie.

Een dikke proficiat voor het resultaat en ontzettend bedankt aan die leden, die het mogelijk maken om ook die leden, die nooit tijd of zin hebben om een handje toe te steken bij de werken, van hetzelfde waterplezier te laten genieten.

De Voorzitter

Jacques Danijs
Koninkijke Yachtclub Driegoten - Hamme vzw

Klik hier voor foto's van de nieuwe pontons.

Joomla Templates by Joomlashack