Accomodatie

Meerplaatsen aan de pontons
vzw K.Y.C.D beschikt over 160 meter vernieuwde (2019)pontons die zijn gelegen in de getijde stroming van de Schelde op Driegoten. Het verschil tussen hoog en laag waterstand bedraagt er gemiddeld 6 meter.
De pontons aan de binnenzijde zijn gereserveerd voor speedboten met een maximale lengte van 6 meter. Aan de buitenzijde zijn er meerplaatsen voor grotere en aldus zwaardere schepen, die zelfs bij de laagste laagwaterstand niet droog vallen.

De meeste ligplaatsen zijn voorbehouden aan de leden van onze club die de ligplaatsen voor het hele zomerseizoen reserveren. Bezoekers worden dan ook verzocht aan te meren op die plaatsen waar de vermelding "bezoekers" is aangebracht.

De pontons zijn voorzien van water en elektriciteit waarvan de kostprijs bij gebruik is inbegrepen in het havengeld (€ 10.00 per schip). In de sanitaire unit op de pontons zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig zoals douche and toilet.

Voorts beschikt de vzw K.Y.C.D over een bij laag water droog komend ponton in de kille, waar 8 boten van ongeveer 6 meter kunnen aanmeren. Het aanmeren is er veilig, want de ondergrond van de kille is gevormd uit zacht slib.

Het kranen van boten en winterberging
2 Maal per jaar wordt een zware kraan ingehuurd. Een stalen kruis en sterke hijsbanden zorgen er voor dat boten tot 15 ton veilig kunnen worden gekraand. Het kranen van boten gebeurt tegenover onze hangars en clublokaal aan de Durme kaai in Hamme, en dit op de hoogste waterstand in de rivier. In zowat 2 tot 3 uur kunnen wij een 20-tal boten uit het water hijsen en op een boottrailer plaatsen.

De meeste clubleden beschikken over een eigen boottrailer, maar voor zij die geen eigen trailer bezitten is het veelal mogelijk een bootrailer voor 1 seizoen van onze yachtlub te huren.

Het kranen voor de te waterlating van de boten wordt meestal gepland op een zaterdag tijdens de tweede helft van april. Het kranen teneinde de boten uit het water te halen wordt dan weer gepland op een zaterdag tijdens de tweede helft van oktober.

Voor meer informatie omtrent onze mogelijkheden en voorwaarden voor het kranen en in winterberging plaasen van boten, verwijzen wij naar het inschrijvingsformulier "lidmaatschap en aanvraag van een ligplaats en kraanwerk ". Voor meer gedetailleerde informatie kunt U steeds terecht op het hieronder vermelde telefoonnummer van onze havenmeester.

Vzw K.Y.C.D beschikt over 2 hangars van ongeveer 600 m² en een berging buiten van ongeveer 300 m².
De tarieven voor winterberging voor clubleden zijn weergegeven in de jaarlijks aangepaste tarievenlijst. De reglementering dienaangaande is vastgelegd in de "reglementering voor kraanwerk en winterberging".

Voorafbetaling van het kraangeld en winterberging is vereist.

Kantine
Vzw K.Y.C.D beschikt over een in bootstijl gezellig ingerichte kantine. De kantine is gelegen aan de Durmekaai 7 in Hamme. Zij is enkel geopend op zondag vanaf 10u tot 13u00 volgens onderstaande kalender.
Kom gerust eens een glaasje drinken. Johan & Marleen zullen U alvast hartelijk verwelkomen.

Openingsdagen kantine 2021 (*):

Januari: 3 - 17 - 31

Februari: 14 - 28

Maart: 14 - 28

April: 11 - 17 - 25

Mei: 9 - 23

Juni: 6 - 20

Juli: 4

Augustus: 29

September: 12 - 26

Oktober: 10 - 16 - 24

November: 7 - 21

December: 5 - 19

 

 

Het lokaal is tevens gebruikt voor nieuwjaarsrecepties, algemene vergaderingen, bestuursvergaderingen, barbeque, mosselsouper en is ook geopend tijdens het in en uit het water halen van de boten.

Maatschappelijke zetel
Koninklijke Yachtclub Driegoten - Hamme vzw
Driegoten 53 b
9220 Hamme

Havenmeester : GSM 0479/49.34.52.

 
Joomla Templates by Joomlashack